Projektne aktivnosti

 

 


 • Kreirano Petak 27. Ožujak 2020

SCOGIS NA DALJINU!

Nastavnica Dubravka Radman na platformi Teamsi , za domaću zadaću iz Njemačkog jezika, učenicima 1. d razreda pripremila  je vježbu s DIXIT kartama. Korištenje ove asocijativne igru u nastavi potiče maštu i kreativnost. Opisujući određenju kartu, učenik kreira kratku priču. Razvijanja kreativnosti neformalnim metodama bila je jedna od tema mobilnosti u Rumunjskoj na kojoj je sudjelovala nastavnica Radman.   

 

 

 


 •  Kreirano Srijeda 18 Ožujak 2020

 

 SCOGIS NA DALJINU!

Zbog epidemije koronavirusa u Hrvatskoj je redovita nastava u školama zamijenjena virtualnom. U našoj je školi online nastava započela u srijedu, 18. ožujka, 2020. godine. Time je i SCOGIS preselio u virtualni svijet. 

Već 18. ožujka odradili smo prvu aktivnost ponudivši učenicima i nastavnicima na platformi za učenje na daljinu Teamsi  poveznicu na kojoj se nalaze besplatne bojanke stvorene u svjetskim knjižnicama, muzejima i arhivima. Na nedavnoj mobilnosti u Barceloni istaknuli smo kako bojanje potiče pozitivne misli i kreativnost i kako djeluje opuštajuće. To je upravo ono što nam je svima uvijek potrebno, a u trenutnim okolnostima epidemije i nužno.

Ovako je bojanje izgledalo na radionici u Barceloni:

 

 

 


 • Kreirano Četvrtak 12 Ožujak 2020

Wheel of emotions na satu filozofije!Cool

Nastavnica Antonija Kero s učenicima 4.d razreda radila je na osnaživanju emocionalne pismenosti što je ključ za razvoj emocionalne inteligencije. Sat je osmislila na način da je iskoristila iskustvo rada s kolom emocija koje stekla na mobilnosti u Barceloni. Kolo emocija vizualni je prikaz osnovnih emocija i njihove dinamike.


  • Kreirano Utorak 10 Ožujak 2020

   U skladu s planiranim, prošlog su tjedna (2.-7. ožujka, 2020.) nastavnica engleskog i francuskog jezika Ana Žaja, pedagoginja Antonija Kero i školska knjižničarka Hajdi Škarica pohađale strukturirani tečaj ''Happy schools: positive education for well-being and life-skills development'' u Barceloni. 

 

Kliknite kako biste vidjeli IZVJEŠĆE S MOBILNOSTI U BARCELONI! Smile

 


 • Kreirano Utorak 10 Ožujak 2020

SCOGIS misli drugačije!

Prošlog tjedna na mobilnosti u Barceloni naučeno, već početkom ovog tjedna u nastavi odrađeno!

Kooperativno učenje - suradnička metoda aktivnog učenja FISHBOWL. Engleski jezik, nastavnica Ana Žaja i aktivni učenici svih 1. razreda. Tema nastavne jedinice: Couch Surfing. Stvaranje pozitivne međuovisnosti učenika u grupi, vježbanje socijalnih vještina, razvoj komunikacijskih vještina, razvoj kritičkog mišljenja, kreativnost...zabava...jačanje samopouzdanja!

 

 

 

 


 • Kreirano Srijeda 26. Veljača 2020

 RADIONICA

 Učenici 2. d razreda sa svojom razrednicom Dubravkom Radman na satu su se razredne zajednice bavili izradom liste tvrdnji: osobnosti/vještine koje posjedujemo i one na kojim još moramo raditi. Svojom listom tvrdnji  daju doprinos izradi društvene igre SCOGISOVE karte vještina.  Na satu je korištena, na mobilnosti u Rumunjskoj uvježbana, Carusel nastavna metoda.

 

 

 


 • Kreirano Četvrtak 20. Veljača 2020 

 

 20. 02. 2020. kreiran je profil #InstaPostZaDarovitost! 


Tim je činom službeno započela, ranije dogovorena, suradnja učenika i nastavnika naše škole i triju zadarskih srednjih škola. Pitanja koja čine sukus ovog projekta su darovitost i samopouzdanje učenika te suradnja zadarskih srednjoškolaca. Namjera je povezati učenike iz što većeg broja zadarskih srednjih škola na način da svaka pozvana škola u projekt uključi svoje učenike novinare i nastavnike mentore. Pišući tekstove i objavljujući foto i videouratke o darovitim učenicima u svojoj sredini, predstavljat ćemo talente i uspjehe svojih škola, svoga grada i svoje domovine, na mladima omiljenoj društvenoj mreži Instagram.

Veselimo se zajedničkim uspjesima!


 • Kreirano Četvrtak 20, Veljača 2020.

  Pripreme za drugu mobilnost u Barcelonu, 02.03. - 07.03.2020! Smile

    


 • Kreirano Četvrtak, 13 Veljača 2020 

   SCOGIS dijeli PORUKE LJUBAVI!

U školskoj su knjižnici učenice 2. b razreda izradile kutiju ljubavi. Motivirane su željom da u stvarnom ozračju zadovoljstva i sreće svatko može sigurno i samopouzdano izraziti svoje misli i osjećaje i pretočiti ih u valentinovsko pismo. Poruke, misli i želje skrivenim ili javnim simpatijama 14. će veljače iz kutije ljubavi izaći na vidjelo. To će u školi zasigurno stvoriti ugođaj opće sreće.

             

   


 

 • Kreirano Ponedjeljak 3. Veljača 2020. 

 

STARBURST NASTAVNA METODA!

Učenici 4.d razreda na satu Njemačkog jezika obradili su nastavnu jedinicu ''Werbung- ABC der Jugendwerbung''. Nastavnica Dubravka Radman u nastavi je koristila Starburst nastavnu metodu, koju je usvojila na mobilnosti u Rumunjskoj.

 

 


 • Kreirano Petak 24. Siječanj 2020. 

#InstaPostZaDarovitost

U našoj je školskoj knjižnici rođeno dijete SCOGIS-a, projekt #InstaPostZaDarovitost. Osmislile su ga jake snage 2. b razreda  sa školskom knjižničarkom i pedagoginjom škole. Namjera je povezati darovite zadarske srednjoškolce koji će na Instagramu predstavljati  talente i uspjehe. Svoje, svojih škola, gradova, država... Pomno pratimo razvoj samopouzdanja ovoga projekta!


 


 Kreirano  Utorak 21. Siječanj 2020. 


 

 U školskoj knjižnici razvijamo  svoju kreativnost i digitalne kompetencije.

 


 •  Kreirano, Utorak 21. Siječanj 2020. 

   RADIONICA

Izrada tvrdnji: osobnosti/vještine 

Učenici 2.c razreda s razrednicom Renatom Ruić Funčić na satu razredne zajednice izrađivali su tvrdnje: osobnosti /vještine  koje posjedujemo i one koje još moramo doraditi. Ovo je tek jedna od projektom planiranih radionica. Ista će radionica biti ponovljena u više različitih razrednih odjela kako bismo kreirali bazu tvrdnji na temelju kojih bismo na kraju izradili društvenu igru SCOGISOVE karte vještina.


 

   


 

 • Kreirano Ponedjeljak, 13 Siječanj 2020

 

RADIONICA

Strahovi...nade....SAMOPOUZDANJE...

Nastavnica Renata Ruić Funčić s maturantima koji će polagati ispit državne mature iz kemije, a među kojima su i učenici koji čine naprednu grupu kemičara, 11. siječnja 2020. u školskoj je knjižnici održala radionicu pod nazivom ''Strahovi, nade, planovi, aktivnosti''. U radionici je sudjelovala i koordinatorica projekta Hajdi Škarica. Galery work jedna je od suvremenih metoda s kojom su se nastavnice upoznale tijekom mobilnosti u Rumunjskoj. Učenici su sudjelovali i u aktivnosti neverbalne i nedogovorene komunikacije koja razvija svjesnost i empatičnost. Grupa treba osmisliti zajedničku strategiju kako će riješiti problem. Cilj radionice bio je međusobno podijeliti svoje strahove, nade, planove i aktivnosti, prije svega vezane uz polaganje nadolazeće državne mature. Učenici su radili u grupama, prezentirali su rezultate rada te evaluirali radionicu.

 


 •  Kreirano Petak, 10 Siječanj 2020

 

PROJEKTNI POSTER!

 


 •  Kreirano Srijeda, 18 Prosinac 2019

SCOGIS na HUŠK-u

Koordinatorica projekta, stručna suradnica knjižničarka, prof. Hajdi Škarica prezentirala je SCOGIS na 9. Skupštini Podružnice HUŠK-a Zadarske županije, koja je održana u ponedjeljak, 16. prosinca 2019. u školskoj knjižnici OŠ Petra Preradovića.

HUŠK (Hrvatska udruga školskih knjižničara) strukovna je  udruga čija je temeljna zadaća kvalitetno promicanje školskog knjižničarstva u svim njegovim aspektima. 

 Školski knjižničari, informacijski stručnjaci, tražili su informaciju više, posebno kada je bila riječ o  novim strategijama, metodama i oblicima poučavanja koje su sudionice prve mobilnosti usvojile sudjelujući na strukturiranom tečaju Vitamin C boosts education!- coaching, the non-formal education method to bring out the best from your learners u Rumunjskoj. Prisutnima je koordinatorica projekta nastojala prenijeti svoje impresije s navedene mobilnosti. Istaknula je kako se ovaj jedinstveni međunarodni događaj odvijao u uvjetima kulturnog i jezičnog pluralizma budući da su sudionici pristigli  iz osam europskih zemalja. Tijekom mobilnosti otkrila je nove dimenzije sebe u profesionalnom i osobnom smislu. 

 

.

 

 


 • Kreirano Petak 13 Prosinac 2019

NAUČENO - PRIMIJENJENO!

Nastavnica Renata Ruić Funčić na satu je kemije s učenicima 3. c razreda primijenila neke od metoda s kojima se susrela na mobilnosti u Rumunjskoj, a kojima se osnažuju vlastite kvalitete i talenti. To osigurava razvoj učeničkog kritičkog mišljenja, kreativnosti, inicijative, donošenja odluka, konstruktivnog upravljanja osjećajima i rješavanja problema.

 

  

 

 

 

 


 •  Kreirano Srijeda, 11 Prosinac 2019

 

SCOGIS na Nastavničkom vijeću 

 Ponedjeljak, 9. prosinca 2019. g.

Erasmus + , izazovi projekta SCOGIS i prva mobilnost: projektna diseminacija

Prof. Renata Ruić Funčić, prof. Dubravka Radman i stručna suradnica, prof. Hajdi Škarica članove Nastavničkog vijeća GFP upoznale su sa izazovima Erasmus + KA 1 programa. Riječju i slikom prezentirale su prvu mobilnost u sklopu projekta SCOGIS. Na mobilnosti u Rumunjskoj radeći su uživale od 26. 10. do 1.11. 2019.g.

 

Kliknite ovdje za preuzimanje ppt prezentacije!

 

 


 

 • Kreirano Utorak, 10 Prosinac 2019

 

LOGO SCOGISA

Darovitost na djelu!!!


Jakov Zorić, učenik 3. a razreda, osmislio je i izradio LOGO našeg Erasmus+ projekta. 

Formula njegova iznimnog loga je:

DAROVITI UČENIK + SAMOPOUZDANJE = lučenje životno najvažnije molekule-hormona SREĆE

 

 


 • Kreirano Ponedjeljak 18 Studeni 2019

 

 SCOGIS na Facebooku!

Facebook stranica: GFP, K1 projekt ''SCOGIS - Strengthen self-confidence in gifted students''

Pristupiti možete kliknuvši na SCOGIS na Facebooku!

Pratite nas i slobodno lajkate, dijelite... CoolSmile